Nieuws 2021


Fijne feestdagen en een mooi 2022


Dag lieve Darwin

Op een leeftijd van bijna 15 jaar, hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze Darwin. Darwin was een ''once in a lifetime'' hond.
Wij zijn vooral heel dankbaar voor alle mooie jaren die wij hebben mogen hebben met deze kanjer! 
22-03-2007 / 13-12-2021


Een nieuwe titel voor Abby

Abby geniet van haar welverdiende pensioen, toch kwam er nog een nieuwe titel voor haar binnen! Als kers op de taart mag Abby zich een ''Dutch Grand Champion'' noemen. Door de jaren heen heeft Abby de volgende Nederlandse titels behaald die hier voor nodig zijn:

Nederlands Jeugd Kampioen
Nederlands Kampioen
Nederlands Veteranen Kampioen

Deze 3 titels samen maken haar een Grand Champion! We zijn super trots op onze Queen.


2 dagen Bleiswijk

Het heeft even geduurd, maar het was weer tijd voor een show! Dit keer zijn wij het hele weekend in Bleiswijk geweest met Flame, dit waren de resultaten:

 

Dag 1 - Nieuw Nederlands Kampioen!

Flame behaalde vandaag haar Nederlands Kampioenschap! Daarnaast werd zij beste teef en kreeg zij de titel ''Holland Cup Winster''.

Dag 2
Ook vandaag werd Flame beste teef!


Abby is met pensioen

Na 10 jaar showen was het moment daar, Abby is met welverdiend pensioen! Abby begon haar show carrière al vroeg als 4 maand oude baby op de EDS in Leeuwarden in 2011. Zij werd hier beste baby van het ras, dit was de perfecte start van haar fantastische show carrière. Wij hebben hele mooie momenten mogen meemaken en wij zullen er een aantal uitlichten.

Amsterdam Winner 2011 – beste puppy van het ras en in de erering werd zij geselecteerd bij de laatste 6 puppy’s van de dag.

Eindhoven 2012 – Net 9 maanden oud en voor het eerst in de jeugdklas. Zij behaalde hier haar aller eerste jeugdpunt, maar naast dat werd zij vervolgens beste van het ras. Boven alle verwachtingen in werd Abby vervolgens ook nog eens 5e best in groep! Wat een droom start!

Abby behaalde haar Nederlands jeugdkampioenschap in 3 shows! In deze 3 shows werd zij 2 keer beste van het ras en 1 keer reserve beste teef.

Na haar eerste show jaar in 2012 mocht Abby zich de beste Engelse Springer Spaniel teef van Nederland noemen! Ook in 2013 en 2014 was zij de beste van Nederland!

Op de show in Echt 2013, was Abby precies 27 maanden en dus oud genoeg om haar Nederlands Kampioenschap te behalen. Dit deed zij in stijl onder een Amerikaanse keurmeester. Abby werd beste van het ras en vervolgens 3e best in groep! Zij was vanaf dit moment dus een Nederlands kampioen!

Op de Clubshows van de ESSCNL heeft Abby ook verschillende keren succes gehad. In 2012 werd Abby reserve teef achter haar moeder Mattie. In 2014 en 2016 werd zij beste van het ras en kreeg zij de titel Clubwinnaar!

In 2015 hadden wij 2 grote shows op de planning voor Abby. Dit was Crufts (GB) en de Wereld show in Milaan. Onze reis naar Crufts had wat obstakels, maar het was het allemaal waard. Abby stond hier in de open klas ingeschreven, deze bestond uit 22 inschrijvingen. Zonder verwachtingen, maar met ontzettend veel plezier stonden Daphne en Abby hier op het welbekende groene tapijt. Onder de welbekende keurmeester Frank Kane, behaalde Abby in deze grote en sterke klas een fantastische tweede plaats! Ze mochten zelfs nog terug de ring in voor de keuze voor de reserve beste teef. Zonder verdere plaatsing, vertelde de keurmeester dat Abby zijn keuze was geweest voor 3e beste teef! Wij gingen op een roze wolk terug naar huis.

Op de Wereld show in Milaan, werd er een droom werkelijkheid! Abby won hier de kampioensklas, werd beste teef en BOS. Hiermee behaalde Abby de titel Wereld Kampioen! Onze tweede zelf gefokte wereld kampioen, een dag om nooit meer te vergeten!

Na al haar mooie successen was er nog 1 wens, namelijk het behalen van haar Nederlands Veteranen Kampioenschap. In 2019 is Abby 8 jaar geworden en dus oud genoeg voor de veteranenklas. Zij begon in stijl aan haar veteranen carrière. Op de Kerst Winner Show (vervanging van de Amsterdam Winner show) werd Abby beste van het ras en beste veteraan van het ras. Zij vervolgde deze dag met het behalen van reserve best in show veteraan en in groep 8 bij de laatste 6 in de groep! Met deze resultaten behaalde zij haar eerste veteranen punt. Nog twee te gaan!

Groningen 2020, net voordat alle Corona ellende begon behaalde zij haar tweede veteranen punt! Jammer genoeg gooide Corona flink roet in het eten rondom de plannen die wij nog hadden met Abby. Na 1,5 jaar wachten, mochten wij eindelijk weer de ring in! De eerste show was in België op de dubbele Spaniël show. Ondertussen is Abby alweer 10 jaar oud, maar wist zij op deze show twee keer best in show veteraan te worden!

Maar op zondag 8 augustus was het moment dan echt daar, Abby haar aller laatste show was een feit! Op de uitgestelde Pinkstershow in Gorinchem werd Abby boven alle verwachtingen in beste van het ras! Hiermee sloot zij haar show carrière in stijl af en behaalde zij haar aller laatste titel en werd zij Nederlands Veteranen Kampioen! 

Abby heeft door de jaren heen verschillende titels verzameld:

Internationaal Kampioen, Nederlands Jeugd Kampioen, Nederlands Kampioen, Nederlands Veteranen Kampioen, Belgisch Kampioen, Luxemburgs Kampioen, Winner 2013, 2016, 2017 & 2019, Clubwinner 2014 & 2016, Belgisch Winner 2015, Wereld Kampioen 2015, Benelux Winner Nederland 2015, Benelux Winner België 2015.

Haar officiële naam is dan ook:

INT. NLCH, BECH, LUXCH Lucetta van het Veense Springertje NJK, W’13, '16 '17 & '19, CW’14 & '16, BW’14, BWBE'14, BWNL'14, WW'15, VW'19

In deze 10 jaar is ze altijd met een uitmuntend beoordeeld, dat mag best benoemd worden. En wat dit alles extra bijzonder maakt, is dat Abby zelf gefokt is! Wat zijn wij ontzettend trots, woorden schieten te kort om dit te omschrijven.

Maar naast alle successen, titels en mooie momenten is Abby vooral gewoon Abby gebleven. Een hond uit duizenden, die met haar charmes heel wat harten heeft weten te veroveren. Thuis weet ze je altijd te vinden met haar favoriete gele bal, met haar vragende ogen blijft zij je net zolang aankijken totdat je de bal eindelijk gooit. Vindt ze het heerlijk om samen lekker op de bank te hangen en gaat ze graag een dagje mee naar het strand! En heel stiekem en heel soms, mag ze ook wel eens op bed slapen. Je bent niet voor niets ‘’ The Queen of the house’’.

Wij hopen nog vele jaren te mogen genieten van dit fantastische meisje. Ze heeft dit pensioen dan ook meer dan verdient!

 


Dag lieve Jill

Dag lieve Jill.
Op 29 juli hebben wij onze lieve Jill laten gaan, we gaan je missen!
30-11-2008 / 29-07-2021


Eindelijk .. een hondenshow!

Na 9 maanden verplichte rust, hadden wij dan toch eindelijk onze eerste hondenshow! Dit keer is Daphne naar België gereden samen met Abby en Marly. Op deze dag werd er een dubbele show georganiseerd, speciaal voor Junioren en Veteranen.

 

Voor Marly was het haar aller eerste keer, dat was best een beetje spannend. Toch wist ze twee keer beste junior van het ras te worden.

Abby heeft al jaren ervaring als echte veteraan en werd twee keer BEST IN SHOW VETERAAN!

 

Een super leuk en gezellige dag met mooie resultaten!


Puppy nieuws 

Op woensdag 17 maart zijn er 7 gezonde puppen geboren. 4 teefjes en 3 reuen, mama Hazel doet het super goed. De trotse papa is onze Diesel. Ondertussen zijn de puppen alweer 4,5 week oud en mochten zij vandaag voor het eerst naar buiten toe. 

ALLE PUPPEN HEBBEN EEN BAASJE GEVONDEN

Meer foto's zijn te vinden op de volgende pagina Huidige nesten


Vrolijk Pasen


Gefeliciteerd lieve Abby

Abby heeft op 1 april de leeftijd van 10 jaar mogen bereiken! We hopen dat zij nog vele jaren bij ons mag blijven, ons speciale meisje of hoe wij haar ook noemen ''Queen of the house''. En wie jarig is krijgt natuurlijk een cadeautje! Abby heeft haar eigen fluffy donut kussen gekregen, uiteraard deelt ze deze met alle anderen!


Ook Marly in de prijzen

Nu er geen hondenshows worden georganiseerd, is het op facebook een grote hit om deel te nemen aan een online show. Hierbij worden de honden via foto's gekeurd. Marly heeft al aan verschillende shows meegedaan in de puppyklas en doet het super goed! Afgelopen week mocht ze zelfs een mooie rozet ontvangen, hiermee moest ze uiteraard even op de foto.


Flame wint een prijs ..

De Southern English Springer Spaniel Society UK - organiseerde een online show (foto wedstrijd). Flame won de eerste prijs in ''Funniest ESS excpresion class''. Flame heeft hiermee een mooie rozet gewonnen, daar moest ze uiteraard even mee op de foto.

Wij hadden nog meer klasses ingeschreven, zowel Flame als Gilroy behaalde een 3e plaats in deze klasses.


SNEEUW SNEEUW en nog meer SNEEUW

De foto's laten goed zien hoeveel plezier onze springers hebben in de sneeuw ..


17-01 Marly voor het eerst in de sneeuw

Wie had dat gedacht!? Toch nog een beetje sneeuw in het begin van het nieuwe jaar. Een hoop honden genoten ervan en hadden dan ook dikke pret in dit witte spul! Voor Marly was het de eerste keer in de sneeuw, dat moest natuurlijk even op beeld vastgezet worden ....


Veense Springertje Spa Salon 

Door de huidige lockdown is er wat meer tijd over om de honden te ''verwennen'' met een spa behandeling! Flame en Marly waren de eerste die er aan moesten geloven, lekker in bad al die modder eruit, daarna in hun badjas om vervolgens helemaal doorgeborsteld en bijgepunt te worden. Voordat ze weer door de modder mochten rennen, nog even snel op de foto ..